Eredményes és összetartó csapatokat fejlesztünk!

[eureka]

Csapatépítés online: szükséges és lehetséges

Interjút készített velünk a Profession.hu

2020. május 24. - [eureka]

Bódi Gabriellával, az Eureka Games társalapítójával beszélgetett Istók Nikoletta, a Profession.hu és a HR feed újságírója az online csapatépítés fontosságáról és arról, hogy mit tehetünk és mit kell megtennünk a csapatok jóllétéért a HomeOffice idején.

eureka_games_profession_online_csapatepitok.jpg

Az elmúlt hetek komoly hatást gyakoroltak a legösszeszokottabb csapatokra is, ami mellett biztosan nem mehetünk el szó nélkül.

Március elején még aligha gondoltuk, milyen kihívásokkal kell majd szervezeti szinten szembenéznünk: a távmunkára való átállás, az izoláció, az online kommunikáció, a munka-magánélet határainak összemosódása és számtalan bizonytalan tényező nyomja rá a bélyegét az egyének, illetve a csapatok mindennapjaira. Hogy mit tehetünk és mit kell megtennünk a csapatok jóllétéért, arról Bódi Gabriellával, az Eureka Games alapítójával és szervezetfejlesztőjével beszélgettünk.

 

Beigazolódó félelmek

 

Valamivel több, mint két hónappal ezelőtt egyik napról a másikra kellett a cégeknek az ismeretlenbe lépniük, ami számos kérdést vetett fel, kész válaszok pedig egyszerűen nem léteztek, kétségek viszont bőven akadtak.

Elsősorban a közép-és nagyvállalatokra van rálátásunk, akiket célzottan monitoroztunk is: ők a váratlan fordulat kezdetén leginkább a munkatársi stressztől és az időgazdálkodási nehézségektől féltek, ahogy toplistásak voltak a kapcsolattartást érintő aggodalmak is, melyek mellett a motiváció és a hatékonyság visszaesésétől is sokan tartottak – nem alaptalanul. A félelmek ugyanis a legtöbb helyen beigazolódtak, sőt bizonyos területeken még rosszabb mutatók is realizálódtak.

Nem meglepő a szakember konklúziója, miszerint a motivációs és időgazdálkodási problémák egyre több szervezetben érzékelhetőek: „Az izoláció látványosan veti vissza a munkavállalók lendületét, miközben a nonstop munkakészenléttel is meg kell küzdeniük. A megkérdezett vezetőknél az csapódott le, hogy a kollégák nemhogy kevesebbet dolgoznak, hanem érzésük szerint még többet is, mint korábban, miközben a munkaszervezés körülményei messze állnak az ideálistól, sok a bizonytalanság, sok esetben egzisztenciális stressz is körüllengi őket. A csapatok mindezek következtében elkezdtek destabilizálódni, ezért ahol szoros kooperációra lenne szükség, ott jelentősen visszaesett a hatékonyság, a munkára fordított idő és energia pedig érezhetően nőtt.

A teljes interjú elérhető a Profession.hu oldalán:

www.profession.hu/blog/csapatepites-online-szukseges-es-lehetseges/

Az eredeti interjút készítette: Istók Nikoletta

A bejegyzés trackback címe:

https://eureka.blog.hu/api/trackback/id/tr7315714532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása