Eredményes és összetartó csapatokat fejlesztünk!

[eureka]

HR Fest Lupa 2021 Esettanulmány

Mi a szupererőd, ami sikeressé tesz téged a munkádban?

2021. június 30. - [eureka]

2021. június 24-én 2481 HR és IT szakember látogatott ki a Lupa Beachre, hogy egy forró nyári napon kötetlenül lubickoljon a szakmai programok és játékos aktivitások között, egyben szabadjára engedjék a bennük szunnyadó szuper-erőket.

A nyár eleji esemény a harmadik együttműködést hozta el az [EUREKA] Games és a HR Fest csapata között. Előző nyár végén fogtuk először játékra a HR szakmát, majd 2020 novemberében pedig a HR Szuperhősök első közös, digitális küldetésükre indultak a HR Fest Online-on.

Idén három aktivitással is vártuk a HR közönségét, hogy kiderítsük, miben rejlik a kilátogató szakemberek erőssége.

A bejegyzés a kép után folytatódik.

hr_fest_lupa_2021_1.png

 

 1. [EUREKA] Erősségfal

 

A FELADAT:

 

Egy kötetlen és nagy látogatószámú rendezvény mindig remek alkalom arra, hogy megszondázzuk a közönséget egy aktuális kérdésben.

Tavaly azt kérdeztük, hogy “Mennyire hallanak meg téged a munkahelyeden?” . Idén pedig ezt továbbgondolva arra kérdeztünk rá, hogy “mi a szupererőd, ami sikeressé tesz téged a munkádban?

Arra voltunk tehát kíváncsiak, hogy mik azok a természetesen bennünk rejlő erősségek, melyeket ösztönösen aktiválunk akkor, amikor dolgozunk - mi az, amiről ismertek vagyunk a kollégák szemében?

A célunk az volt, hogy jól láthatóan megmutassuk a HR szakmában dolgozó hétköznapi szuperhősök valódi erősségeinek mintázatát.

dsc03313.jpg

A MEGVALÓSÍTÁS:

 

Az erősségek mintázatának feltárásához a GallupⓇ CliftonStrengthsⓇ módszertant hívtuk segítségül: ez egy olyan módszer, mely 34 tudományosan vizsgált és azonosított erősséget mér fel, melyek kisebb-nagyobb mértékben, de mindenkire jellemzőek. Ez a 34 erősség 4 nagy csoportba (erősségtípusba) sorolható:

  1. Tervező - Strategic Thinking (zöld)
  2. Kapcsolatépítő - Relationship Building (kék)
  3. Nagykövet - Influencing (narancssárga)
  4. Megvalósító - Executing (lila)

 

Az [EUREKA] standnál egy embernagyságú, kifeszített molinóval vártuk a látogatókat a kérdéssel: Mi a szupererőd?

  1. A látogatóval a csapatunk valamelyik szakértője beszélgetett arról, hogy mi az a képesség, amit a leggyakrabban használ a munkahelyén.
     
  2. Ezt követően a látogató magához vett egy, az erősséghez tartozó típus színe szerinti matricát, ráírta a nevét és szupererejét, majd felragasztotta az “Erősségfal” megfelelő részére. 

  3. Ezt követően még egy ajándékot is kapott Tőlünk, az erősségtípus színének megfelelő szilikon karkötő képében, egy hozzá tartozó üzenettel.

 

img_20210624_164718_1.jpg

 

AZ EREDMÉNY:

 

Több, mint 100 résztvevő osztotta meg velünk az munkahelyi szupererejét. Ebből:

  • 36% megvalósító típus
  • 29% kapcsolatépítő típus 
  • 18% nagykövet típus
  • 17% tervező típus

 

MEGVALÓSÍTÓ:

TIMI, aki küzd egy célért
JUDIT, aki letöri a gátakat

KAPCSOLATÉPÍTŐ:

KATA, a híd az emberek között
LÁSZLÓ, az empatikus

NAGYKÖVET:

LACI, a szervező
DÓRI, a közvetlen

TERVEZŐ:

KATA, a rendszerszemléletű
SZILVIA, a stratéga

 

MINDEBBŐL MIRE KÖVETKEZTETTÜNK? 

 

Először is arra, hogy a HR Fest közönsége, és a jól reprezentált HR szakma, kellően sokszínű és diverz: megtalálhatók bennük mindazon erősségek, melyek ahhoz kellenek, hogy a szintén sokszínű szervezeteket és az azokat alkotó egyéneket a szárnyaik alá vegyék és támogassák a karrierútjuk (és mint kiderült még azon túl is) során.

A HR szakmában még ma is sokszor háttérbe szorul annak tudatosítása, hogy a képviselői nemcsak magas EQ-val rendelkező, másokkal jól kapcsolódó emberek, hanem bizony tettrekész, proaktív, a dolgokat mozgásba lendítő profik

Ezt az Erősségfalnál készített felmérésünk is megerősítette, és egyértelműen kiderült, hogy a HR szakemberek leggyakoribb szuperképességei a megvalósítói területből erednek.

 

2. Az Erőd Legyen Veled!

20 perces interaktív előadás

 

A FELADAT:

 

Az [EUREKA] csapata 20 perces előadásban mutathatta be a Learning & Development színpad közönségének, milyen könnyen felszínre hozhatjuk a bennünk rejlő tehetségeket és zsenialitást, ha ezeket a megfelelő eszközzel tudatosítjuk. Az előadás célja, hogy a végére új megvilágításban lássa a közönség magát és együtt felfedezzenek egy szupererőt, amiről lehet, hogy nem is tudták, hogy megvan bennük.

 

A MEGVALÓSÍTÁS:

 

Capatunk két oszlopos tagja, Réka és Gabi, egy névtelen kétdimenziós szuperhős társaságában demonstrálták, milyen sokszínűek is vagyunk, ha arról van szó, miben vagyunk igazán jók.

A színpad közönségének egyszerű, hétköznapi kérdéseket tettek fel:

Ki az közületek akinek nem esne most nehezére 1 percig mesélni megszakítás nélkül önmagáról vagy bármiről, ami őt érdekli?

Van köztetek olyan, aki vigyázna a táskámra, amíg elszaladok mosdóba? 

Ki az, aki szerint egy nagyon szép év elé nézünk?

A közönség tagjai kézfeltartással jelezhették, ha magukra nézve igaznak érezték a kérdést, majd jöhetett a nagy felismerés, hogy milyen erősségek is lapulnak bennük:

“Ki az közületek akinek nem esne most nehezére 1 percig mesélni megszakítás nélkül önmagáról vagy bármiről, ami őt érdekli?

KOMMUNIKÁTOR (Nagykövet jellemző)

 

Van köztetek olyan, aki vigyázna a táskámra amíg elszaladok mosdóba? 

FELELŐSSÉGTELJES (Megvalósító jellemző)

 

Ki az, aki szerint egy nagyon szép év elé nézünk?”

POZITÍVITÁS (Kapcsolatépítő jellemző)

Az előadás végére SzuperSrác, az embernagyságú, kétdimenziós kartonszuperhős is magára ölthette ezeket a szupererőket.

img_20210624_180706_1.jpg

 

3. HR HEROES Párbaj

A HR Fest Lupa 2021 hivatalos játéka

 

A FELADAT:

 

A HR szuperhősök 2020 után ismét visszatértek. Míg az első küldetés tavaly még arról szólt, hogy a szuperhősök összegyűljenek, idén már akcióba is lendültek: egy egész napos keretjáték során mérték össze erejüket a közönség részvételével.

Az idei játék célja az volt, hogy úgy adjon élményt a közönségnek, hogy mindeközben megvalósul a kötetlen networking, a résztvevők között spontán párbeszéd és kapcsolat alakul ki.

 

A MEGVALÓSÍTÁS:

 

A HR HEROES Párbaj egy gyűjtögetős kártyajáték, melyben az előre összeállított paklikkal mérhették össze képességeiket a játékosok egy párbajra kijelölt helyszínen: a HR HEROES Arénában.

A HR HEROES Párbaj pakli 12 különböző  kártyából áll, mindegyik kártyán egy HR HERO szerepel, humoros kivitelezésben. A látogatók a kiállítókat meglátogatva kaptak új kártyákat véletlenszerűen, sosem tudták, milyen HERO-t fognak kapni. Így könnyen lehet, hogy egy-egy HERO kártyából több ugyanolyan is egy résztvevő kezébe került, amiket aztán elcserélgethetett más látogatóval, ezzel is erősítve a játék spontán networking jellegét.

Az egyes HR HERO-k rendelkeznek 3 erősséggel: mentális, technikai és mágikus erő. 

mockup4.jpg

A játékosok spontán párbaj során egymás után lehívnak a kezükből egy-egy HERO kártyát, majd megneveznek egy képességet a kártyáról és miután összemérték, kinek magasabb a megnevezett értéke, az nyeri a kört, elnyerve a másik kártyáját. Pont mint a régi autós kártyák esetében, csak ezeket a HERO kártyákat még megfűszereztük némi speciális képességekkel is, hogy a párbaj izgalmasabb és változatosabb legyen.

A HR Fest résztvevői nem csak folyamatosan bővíthették paklijukat a fent említett módokon, de ki is hívhatták egymást egy rövid összecsapásra egy koktél mellett, vagy a hivatalos ARÉNÁBAN.

A hivatalos meccsek résztvevőit elmentettük egy adatbázisba, melyből a rendezvény végén nyertest sorsoltunk. Így a résztvevőknek megérte kihívni (és ezzel megismerni) minél több új embert, mert minél többször győztek, annál nagyobb eséllyel nyerhettek a sorsoláson. 

A nap végén hivatalos kieséses rendszerű bajnokságot tartottunk, melynek keretében azok a résztvevők, akik a rendezvény során összerakták saját paklijukat, megmérkőzhettek egymással értékes nyereményekért cserébe.

 

 

Felfedezni a saját szupererődet: az egyik legfelemelőbb érzés. A felfedezés útja pedig tele van kihívással, mosollyal és 'Eureka-élménnyel'. Ha támogatásra van szükséged, keress minket, mi segítünk végigmenni az úton.

 

   kalmar-peter-eureka-games-2-200x200.png

Szerző: Kalmár Péter - Eureka Games alapító

EUREKA GAMES 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eureka.blog.hu/api/trackback/id/tr4816608894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása