Eredményes és összetartó csapatokat fejlesztünk!

[eureka]

A hibrid leköszön, de a reziliencia velünk marad – Mik a várható képzés-fejlesztési trendek 2024-ben?

2024. január 10. - [eureka]

kfk_2-min.PNG

A tavalyi évhez hasonlóan az [eureka] Consulting & Games csapata útjára indította képzés-fejlesztési kérdőívét, hogy nagyobb rálátással rendelkezzünk arra, milyen kihívásokkal néznek szembe a vállalatok ezen a területen. Mik a legnagyobb kihívások a képzés-fejlesztés területén és hogyan reagál erre a piac?

Az előző két évben közel 200 piaci szereplő részvételével készült el az országos, független Képzés-Fejlesztési Körkép kutatás. A koronavírus járvány óta a folyamatos változások korát éljük. A jelenlegi munkavállalók zöme megélte a járványt, majd a háború hatásait, a gazdasági változásokat és most a mestersegés intelligencia használata és az új munkavállalói generációk piacra lépése vet fel új kérdéseket, amik új megoldásokat is követelnek. Ezen változások lenyomatát összegzi a Képzés-fejlesztési Körkép. Célja, hogy mélyebb rálátást adva a témára, utat nyisson, így a közös információcsere lehetőségével élve a cégek tanuljanak, fejlődjenek.

Mik voltak a tavalyi mutatók?

A kutatásban résztvevő vállalkozások több mint 71%-a esetében a vezetők fejlesztésén volt a legnagyobb hangsúly, azonban ezzel egyidőben megfigyelhető, hogy minél nagyobb egy szervezet, annál inkább eltolódik a fókusz az egyéni fejlesztésről a csoportos fejlesztés felé.

A tavalyi évben vált igazán hangossá az a tendencia is, miszerint „házon belüli megoldásokkal” dolgoznak a vállalkozások. Egyre több cég különített el arra erőforrásokat, hogy bizonyos képzéseket a vállaltba integrált munkatársak segítségével, külső partner bevonása nélkül oldjon meg. A külső partnerek felé pedig megfogalmazódott az igény, hogy a „dobozos” termékek helyett az ügyfél egyedi helyzetére és igényeire szabott megoldással álljon elő.

Mit hozhat az idei év?

A Képzés – Fejlesztési Körkép következő kiadványa már nem csak az idei évre vonatkozó adatokat taglalja majd, hanem azokat összehasonlítva vizsgálja a 2022-2023-as évekkel. A tavalyi eredmények és az idei válaszok segítségével kirajzolódhatnak mintázatok és olyan szokások, hagyományok, amiket lehet, hogy sejtettünk, de sosem tudtunk alátámasztani.

Vizsgáljuk az év egyik legfontosabb kérdését is: Milyen szerepet tölt be a mesterséges intelligencia a képzés-fejlesztések területén? Továbbá azt is, mennyire éleződnek ki a generációs különbségek a munka világának ezen területén is.

Dr. Kalmár Péter, az [eureka] Consulting & Games alapítója szerint a kutatás egyik legsokatmondóbb kérdésköre a költségvetések köré szerveződik.

„A 2022-es év után 2023-ban is egy meglehetősen turbulens gazdasági környezetben kellett képzés-fejlesztési döntéseket meghozniuk a vállakozásoknak, ami sok esetben az erre szánt keret csökkentését jelentette. Az idei, költségvetésre vonatkozó válaszokból már felsejlik majd, mennyire optimisták a piaci szereplők az év tervezésekor. Számítok arra is, hogy az egykor slágertémának számító hibrid működéssel kapcsolatos fejlesztések már nem lesznek hangsúlyosak az idei évben, hiszen, ahol erre szükség volt, mára már kiépült és működő folyamatokról beszélhetünk. Azonban valószínűsíthető, hogy a reziliencia velünk marad kiemelt kérdéskörként az idei évben is.”

Válaszaiddal te is segítenéd a kutatás sikerét? Az alábbi linken kitöltheted a kérdőívet: https://forms.office.com/r/uMaLJ5mxVy

A bejegyzés trackback címe:

https://eureka.blog.hu/api/trackback/id/tr1918299911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása