Eredményes és összetartó csapatokat fejlesztünk!

[eureka]

Így lehetsz sikeres a munkában és a magánéletben egyaránt!

5 fejleszthető szuperképesség

2020. szeptember 15. - Bódi Gabi

Őszinte, magabiztos, motivált, proaktív és intelligens. 

5 olyan tulajdonság, amelyet előszeretettel írunk be az önéletrajzunkba, mégis teljesen természetes, hogy szuperhősök helyett hús-vér emberként gyakran küzdünk életünk ezen területeivel. Szerencsénkre a mindennapi elakadások remek fejlődési lehetőséget is nyújthatnak számunkra, így most néhány olyan cikket szedtünk csokorba nektek, amelyekben ezt az 5 területet vettük górcső alá és kerestünk bennük praktikus tippeket a következő lépcsőfokhoz. 

szuperhos1.jpg

 1. ŐSZINTESÉGBŐL ÖTÖS

Azt már senkinek sem kell magyarázni, hogy a szervezet hatékonysága nagyban függ az ott dolgozók motiváltságától és attól, hogy mennyire érzik magukénak a munkájukat. Arra azonban különösen érdemes odafigyelni, hogy a kollégák őszintesége és aktivitási szintje egyenes arányban mutatja a bizalmi szintjüket, elköteleződésüket, bevonódásuk mértékét.

 

 2. A MOTIVÁCIÓD FENNTARTÁSA

A munkával kapcsolatos motiváció egyik alapköve, ha azt érezzük, hogy van értelme és hatása annak, amit csinálunk. Amennyiben ez a hatás nem azonnali, úgy könnyen lendületet veszíthetünk. A motivációnk fenntartása nem kis dió, lássuk munkatársunk hogyan csinálta!

 

 3. PROAKTIVITÁS - TE VÁLLALOD A FELELŐSSÉGET?

Az Eureka Games csapatával ezzel a cikksorozattal azon dolgozunk, hogy minél segítőbb gondolatokat és technikákat mutathassunk be. Jelen cikkünk témájául ezért a reaktív és a proaktív hozzáállás különbségeit választottuk, és itt röviden bemutatjuk, hogyan érdemes huzalozni az elménket ahhoz, hogy aktív alakítói legyünk a saját sorsunknak.

 

 4. ÖNBIZALOM FRÖCCS

Miközben a világ folyamatosan változik körülöttünk, mi magunk is rugalmas alkalmazkodással illetve fokozott önmagunkra és társainkra irányított figyelemmel tudunk csak érvényesülni az újonnan kialakult helyzetekben, melyek újfajta nézőpontokat, készségeket is kérnek tőlünk. Nézzük hogyan érdemes megerősítened az önbizalmadat!

 

 5. INTELLIGENCIA - KIVÁLTSÁG?

Hadd nyugtassalak meg, az intelligencia nem egy olyan megváltoztathatatlan, minden emberrel veleszületett jellemző, ami aztán egész életedre meghatározza a fejlődési és problémamegoldó képességed. Ebben a cikkben 9 féle intelligencia típust veszünk górcső alá, és tippeket is adunk egy-egy terület fejlesztéséhez.

Ne feledjétek! Önmagunk fejlesztése mindig jó befektetés: fontos a munkahelynek, hiszen egy motiváltabb, aktívabb dolgozóval lesz gazdagabb, és jó nekünk is, hiszen tudatosabban leszünk jelen az életünkben és eredményesebbek leszünk a munkában. 


Ha kíváncsi vagy arra, hogy a mi csapatunk miként dolgozik és hogyan építünk stabil szervezeti kultúrát, akkor gyere és nézz körül honlapunkon!

 

reka_eureka_bloghu.png

 

Szerző: Győri- Nádai Réka

 EUREKA GAMES

A bejegyzés trackback címe:

https://eureka.blog.hu/api/trackback/id/tr8716202702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása